Koudste 17 maart ooit, bijzonder late ijsdag in Overijssel

Het is vandaag officieel de koudste 17 maart ooit gemeten. In De Bilt werd het maximaal 0,0 graden. Daarmee is het record van 1,2 graden uit 1909 verbroken. In onder meer Enschede en Heino bleef de temperatuur de hele dag onder het vriespunt en daarmee is sprake van een bijzonder late ijsdag.

De laagste maximumtemperaturen werden volgens WeerOnline vandaag genoteerd in Flevoland, Gelderland en Overijssel. In de Achterhoek was het met -0,7 graden als maximum het koudst. Ook in Enschede (-0,3 graden) en Heino (-0,2 graden) werden ijsdagen genoteerd.

Sinds het begin van de vorige eeuw is het vanaf de tweede helft van maart slechts zes keer tot een ijsdag gekomen op één van de KNMI-stations. Dit gebeurde voor het laatst in 1969. Toen werd het op de 18e bij Den Helder -0,8 graden en in Eelde bleef de temperatuur steken op -0,7 graden.

Lente begint met vorst

Ook morgen en maandag is het nog koud winterweer. Dinsdag begint de astronomische lente met vorst. In het binnenland kan het lokaal 5 graden vriezen. De laatste keer dat de lente zo koud begon was in 2011, toen de temperatuur op 21 maart op weerstation Twenthe naar -5,0 graden daalde.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: