nieuws

CDA'er Rick Brink uit Hardenberg naar finale Beste Raadslid

Het Hardenbergse CDA-raadslid Rick Brink
Het Hardenbergse CDA-raadslid Rick Brink © Persfoto Rick Brink
CDA-raadslid Rick Brink uit Hardenberg is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Beste Raadslid van Nederland. "Mijn enter-knop is versleten van het verversen van de pagina", zegt Brink gekscherend.
De afgelopen weken konden raadsleden worden genomineerd. De jury koos uit de vijftig gemeenteraadsleden met de meeste stemmen twaalf kandidaten voor de tweede ronde. Daarin ging het voor de genomineerde lokale politici om het verzamelen van de meeste stemmen.
Het 32-jarige raadslid haalde de top vier met de hakken over de sloot en is enorm vereerd met zijn plek in de finale. "Ongelooflijk wat een support ik heb gekregen van iedereen. Daar moet ik de mensen ontzetten voor bedanken", zegt Brink.

"Hardenberg is een grote gemeente, maar tegen Amsterdam kun je niet opboksen. Geweldig dat het gelukt is."

Finale in Paradiso

De verkiezing is een initiatief van de Volkskrant, omroep WNL, het Periklesinstituut en campagnebureau BKB. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door online stemmen en voor 50 procent door de vakjury.
De finale is dinsdagavond in Paradiso in Amsterdam. Brink neemt het daarin op tegen Nourdin El Quali uit Rotterdam (NIDA), Johnas van Lammeren uit Amsterdam (Partij voor de Dieren) en Willemien Treurniet uit Middelburg (ChristenUnie).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.