nieuws

Hardenberger Rick Brink neemt afstand van GeenStijl-actie

Het Hardenbergse CDA-raadslid Rick Brink neemt afstand van de actie die GeenStijl is gestart. Volgens GeenStijl mag NIDA-kandidaat Nourdin El Ouali uit Rotterdam niet winnen en moet daarom op Brink worden gestemd. De heren zijn in de race voor Beste Raadslid van Nederland.
"Het was tot gisteren een hele gezellige verkiezing. Dat dreigt nu verloren te gaan", zegt de Hardenberger.
GeenStijl wil volgens eigen zeggen 'niet van de moslims [...] verliezen'. Een verkeerde drijfveer om op iemand te stemmen zegt Brink: "In het artikel wordt gesuggereerd dat men op mij moet stemmen, omdat een ander niet mag winnen. Het gaat helemaal nergens over."
"Het moet gaan over de inhoud. Het moet gaan op basis van mijn prestaties als raadslid de afgelopen vier jaar."
John Bijl van het Periklesinstituut, een van de organisatoren, hekelt de gang van zaken. De verkiezing wordt gekaapt door 'identiteitspolitiek', stelt hij. Hij noemt het oneerlijk voor de andere finalisten: "Ik lees nergens op GeenStijl waarom Nourdin geen goed raadslid is en Rick wel."

Stemmen gestaakt

Op dit moment kan er niet gestemd worden op de site van de verkiezing. Dit vanwege een aanval van hackers op de site, meldt De Volkskrant.
"De aanval is mislukt, maar we hebben de stemming wel stopgezet", zegt jurylid Erik van Bruggen van campagnebureau BKB tegen de krant. 
De stemmen tellen voor 50% mee in de uitslag. De andere 50% wordt bepaald door een vakjury.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.