nieuws

Erben Wennemars haalt uit naar Twente-supporters: 'Hoe haal je het in je hoofd pepers te gooien?!'

Schaatscommentator Erben Wennemars heeft hard uitgehaald richting de supporters van FC Twente. Hij vindt dat die met hun acties dit weekeinde de club alleen maar verder in de degradatie-ellende helpen. Volgens Wennemars, die zich kapot zegt te ergeren, moet er niet worden getwijfeld aan de inzet van trainer Gertjan Verbeek.
Wennemars deed zijn uitspraken maandagmiddag in het Radio 1-programma De Nieuws BV.

Daarin blikte 'het orakel van het oosten' terug op het afgelopen sportweekeinde. Waarbij hij wees op twee uiterste contrasten. De VVV-spits Lennart Thy, die een duel verstek moest laten gaan omdat hij stamcellen doneerde voor een leukemiepatiënt, contra de FC Twente-supporters.

Pepers in reet
De Twente-fans uitten dit weekeinde hun ongenoegen over de huidige misère met allerhande spandoeken en door rode pepers op het veld te gooien. Begeleid door de kreet: ‘Steek die in je reet en bespaar ons degradatieleed’.
Volgens Wennemars werken dergelijke acties alleen maar contraproductief.

'Kapot ergeren'

Wennemars over de tegenstelling tussen Thy en FC Twente: “Ik erger me echt kapót aan die supporters van FC Twente, die denken dat ze met al die spandoeken de club helpen. Dat ze dan pepers gaan gooien... Dan denk ik bij mezelf: waar haal je het vandaan? Hoe haal je het in je hoofd?”

Geen twijfel Verbeek

“Dat je dan denkt dat je daarmee de club helpt. Je houdt die club daarmee vast. Er komt geen enkele vrijheid meer bij die spelers. Natuurlijk gaat Gertjan Verbeek allemaal dingetjes niet meer doen. Zal hij niet meer op tv komen opdraven. Maar als je twijfelt aan die man, aan zijn inzet…? Dat kan toch absoluut niet. Die twee dingen tegenover elkaar maakt Lennart Thy een grote held. Een gróte held!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.