nieuws

Van Halst en Verbeek maken klus af: "FC Twente blijft in de eredivisie"

Gertjan Verbeek en Jan van Halst maken het seizoen af bij FC Twente. "We blijven tot het einde doorknokken", zegt technisch directeur Jan van Halst. "We zijn er nog steeds van overtuigd dat het gaat lukken, maar dat het heel zwaar gaat worden is ook duidelijk." 
Na het resultaat van Roda JC (0-1 bij NAC) moest Jan van Halst even naar adem snakken. "Eigenlijk zie je het allemaal wel aankomen omdat je het hele seizoen al onderin bungelt. Maar we blijven erin, daar ben ik echt van overtuigd. Linksom of rechtsom, want als je dat niet meer gelooft kun je wel stoppen."

Stadion ontvlucht

Jan van Halst moest tijdens de wedstrijd tegen Willem II (2-2) het stadion ontvluchten en keek de wedstrijd thuis af. "Er was natuurlijk zo'n agressief sfeertje ontstaan. Soms is het dan verstandiger wat eerder weg te gaan. Ze komen niet aan mijn gezin, maar ik bescherm ze wel."

Van Halst en Verbeek blijven

De technisch directeur is niet van plan om er mee te stoppen: "Als ik thuis het woord ophouden al noem dan beginnen ze zelf al te roepen: Onder geen enkele voorwaarde, jij gaat door! Ze zijn thuis nog sterker dan ik bijna." Ook blijft Van Halst achter Verbeek staan. Op de vraag of hij nog steeds de juiste man is reageert hij: "Ja. Wij hebben nog steeds het idee dat het uiteindelijk gaat lukken, maar ook die garanties heb je niet."

Marino Pusic

De krant TC/Tubantia meldde vandaag dat de geruchten steeds sterker worden dat assistent-trainer Marino Pusic het seizoen overneemt. "Oh oke", lacht Van Halst het weg. "Geruchten kan je niks mee. Deze koers hebben we ingezet en na het seizoen gaan we evalueren."

Clausules bij degradatie

Als FC Twente degradeert heeft dat gevolgen voor de selectie. "Er zijn uit mijn hoofd tien spelers waar wat clausules van in staan. De een is wat anders dan de andere. Bij de ene gaat het dan om salaris, en bij de andere om transfervrij de deur uitlopen. Er zijn ook wat doorlopende contracten."

FC Twente failliet

Of de club failliet gaat bij degradatie kan Van Halst niet zeggen. "Daarvoor worden nu heel veel gesprekken gevoerd. Cruciaal is natuurlijk dat iedereen de club blijft steunen. We zijn voor de lange termijn bezig om de club boven water te houden. Het verleden helpt daar bij niet, maar ook dat proberen we op te lossen."

's Nachts wakker

Jan van Halst ziet de toekomst niet somber in: "We gaan echt de goede kant op, maar daar heb je nu niks aan. We zijn druk bezig om allerlei partijen te vinden die ons op de lange termijn gaan helpen . Maar we willen natuurlijk dat het nu op het veld beter gaat. Denk je nou echt dat die jongens willen degraderen? Die liggen ook 's nachts wakker hoor!"
FC Twente staat sinds dit weekend laatste in de eredivisie. Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft FC Twente twaalf keer op rij niet gewonnen in de competitie. Na de interlandperiode speelt FC Twente tegen VVV Venlo (uit), Feyenoord (thuis) en ADO Den Haag (uit). 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.