nieuws

Minister praat met inwoners Stadshagen in Zwolle over verkeersveiligheid

VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft vandaag samen met de Zwolse fractie van de VVD een werkbezoek aan Stadshagen gebracht om met bewoners te praten over verkeersveiligheid in de wijk. Ze ondersteunt hiermee de lokale verkiezingscampagne van de VVD, die opteert voor meer handhaving in 30-kilometerzones.
Voor de lokale VVD fractie is het handhaven van de maximumsnelheid in de kinderrijke woonwijken van Zwolle een belangrijk speerpunt. Dit kan gerealiseerd worden door extra inzet van politie en bijzondere opsporingsambtenaren, de zogenoemde BOA's, die toezien op het handhaven van de maximum toegestane snelheid. 

30 kilometer stickers
De minister heeft meegeholpen met het plakken van 30 km-stickers om bestuurders te herinneren aan de maximumsnelheid. Hard rijden door woonwijken prijkt bovenaan de lijst van ergernissen in Zwolle. Volgens één van de bewoners wordt er soms met meer dan 70 kilometer per uur gereden over straten waar maar 30 kilometer is toegestaan.
Dat is levensgevaarlijk voor met name spelende kinderen. Naast extra toezicht vragen bewoners ook aandacht voor de aanleg van verkeersremmende maatregelen zoals drempels en weg vernauwingen.

Bewustwordingscampagne

De minister liet bewoners weten er alles aan te doen om gemeenten bij de uitvoering van het verbeteren van de verkeersveiligheid te ondersteunen, een landelijke bewustwordingscampagne waarin aandacht voor het probleem wordt gevraagd behoort daarbij tot de mogelijkheden.'
Volgens de lokale VVD blijkt uit reacties van Zwollenaren dat er op veel plekken in de provincie hoofdstad te hard wordt gereden. De Mozartlaan, Breecamp Oost, Akkerbergstraat, Hortensiastraat, Deventer Straatweg, Gruitmeesterslaan, Porporastraat, Assiesstraat, Molenweg, Klooienberglaan en de Commissarislaan, zijn straten die vaak genoemd worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.