nieuws

CDA het populairst onder middelbare scholieren in Hardenberg

Verkiezingen
Verkiezingen © Flickr Creative Commons
Het CDA is het meest populair onder middelbare scholieren in Hardenberg. Dat blijkt uit de jeugdverkiezingen die daar vandaag zijn gehouden op de scholen in het voortgezet onderwijs. In totaal brachten 888 leerlingen hun stem uit. Het CDA bleef de ChristenUnie met één stem verschil voor, 155 tegen 154.
Leerlingen konden stemmen op één van negen politieke partijen, die woensdag ook meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Hardenberg.  Het was de eerste keer dat de jeugdverkiezingen werden gehouden.
Aan de jeugdverkiezingen hebben leerlingen meegedaan van het Vechtdal College Hardenberg, Greijdanus, Zeven Linden, Vechtdal College Dedemsvaart, De Nieuwe Veste en de Ambelt.
Voorafgaand aan deze jeugdverkiezingen is er tijdens lessen op school aandacht besteedt aan de betekenis van verkiezingen en lokale democratie. Ook hebben vorige week twee jeugddebatten plaatsgevonden met kandidaat-raadsleden van de negen politieke partijen en leerlingen van het Vechtdal College Hardenberg en de Zeven Linden in Dedemsvaart.
De uitslag van de verkiezing: 
Lijst 1     CDA             155
Lijst 2     ChristenUnie 154
Lijst 3     PvdA            106
Lijst 4     OpKoers.nu    86
Lijst 5     VVD             144
Lijst 6     D66               65
Lijst 7     GroenLinks     86
Lijst 8     50Plus            47
Lijst 9     SGP               20
             Ongeldig         13
             Blanco            12

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.