nieuws

Eindelijk... de familie Jansen uit Staphorst heeft een bouwvergunning

boer Henk Jansen
boer Henk Jansen © RTV Oost/Jolande Verheij
Het staat zwart op wit, Henk en Margje Jansen hebben een vergunning om een nieuwe schuur te bouwen op hun erf. Daarmee komt er een einde aan een langslepend conflict met de gemeente Staphorst.
De bouwaanvraag voor de schuur stamt al uit 2006. Henk Jansen is ZZP-er in de landbouw en heeft de schuur nodig voor opslag van machines en materialen. Het oude kapschuurtje dat er nu staat is veel te klein en staat inmiddels op instorten.

Diepgaand conflict

De gemeente weigerde tot nu toe een vergunning te verlenen omdat de angst bestond dat Jansen tegen de regels in ook vee in die nieuwe schuur zou houden. Dat leidde ertoe dat de familie en de gemeente lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan bij onder meer de rechtbank in Zwolle en de Raad van State.
in alle gevallen werd de familie Jansen in het gelijk gesteld, toch resulteerde dat niet in een bouwvergunning, tot frustratie van Henk Jansen. De spanning liep zo hoog op dat hij in 2015 de raadzaal binnenstormde met een hamer.

Eerst zien, dan geloven

Vorige week werd de familie Jansen opnieuw in het gelijk gesteld door de Raad van State. Henk en Margje hadden er geen vertrouwen meer in dat de gemeente nu wel zou meewerken. Via hun advocaat stelden ze de gemeente een ultimatum, binnen 2 weken moest de vergunning binnen zijn.
Dat wantrouwen bleek terecht, na de positieve uitspraak van de Raad van State werd er door de wethouder tijdens de raadsvergadering toch weer moeilijk gedaan over de vergunning, tot grote teleurstelling van Henk en Margje.

Waarom?

Vanmiddag greep burgemeester Segers in, hij liet een ondertekende vergunning bij de familie bezorgen. Echt blij kunnen Henk en Margje nog niet zijn, ze blijven met de vraag zitten waarom dit allemaal zo moeizaam moest gaan en er zoveel strijd voor nodig was.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.