nieuws

Espelo begint met de opbouw van het paasvuur

De opbouw van het paasvuur in Espelo is begonnen! De komende twee weken wordt er door tientallen enthousiastelingen iedere avond gebouwd aan de houtstapel op een geheel nieuwe locatie: de Bijvanksweg in Holten.
Er is al een grote steigerconstructie gebouwd waarmee alle takken op het paasvuur belanden. Het doel is om de bult voor zaterdag 31 maart zo hoog mogelijk te krijgen. Dat is het moment dat een jury het paasvuur officieel opmeet. Doelstelling is het hoogste paasvuur van de regio te maken. 
Al een halve eeuw lang strijdt Espelo met omliggende buurten om het grootste paasvuur van Holten. In de regel is dat dan ook meteen het grootste paasvuur van Nederland.  Al vanaf november is het hout verzameld voor het paasvuur.
Paasvuur Espelo is het bekendste paasvuur van Nederland. Dit paasvuur heeft door de jaren heen meerdere prijzen in de wacht gesleept.  Zoals een vermelding in het Guinness Book of Records; in 2012 werd het grootste paasvuur ter wereld gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. 
Het paasvuur wordt 1e paasdag om 20.00 uur ontstoken. Het paasvuur van Espelo trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.