nieuws

Het staat helemaal vast op de A1 na meerdere ongelukken, bestuurder ernstig gewond (Update)

De A1 is deze ochtend het toneel van verkeersongelukken. Minimaal drie keer ging het vanmorgen mis op het traject tussen Hengelo en Deventer. Het staat inmiddels helemaal vast tussen Azelo en Rijssen. De file is tien kilometer en de vertraging bedraagt drie kwartier.
Bij het laatste ongeval zijn een vrachtwagen en een aantal auto's betrokken. De aanrijding gebeurde ter hoogte van Rijssen.
UPDATE:
Het bleek dat een bedrijfsbus was ingereden op de achterzijde van een vrachtwagen die afremde voor een file. De bestuurder van de bedrijfswagen raakte ernstig gewond en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. 
De bedrijfswagen is total loss. De vrachtwagen liep aan de achterzijde schade op. 

Zitten op de vangrail

Inzittenden van auto's die in de file staan zaten op de vangrail in het zonnetje, omdat er meer dan een uur lang geen centimeter beweging in de kilometerslange rij auto's zat. Om half twaalf vanochtend kwam het verkeer weer langzaam op gang. Het verkeer wordt over de vluchtstrook langs de plek van het ongeval geleid. 
De ANWB verkeersdienst meldt dat A1 dicht is. Het verkeer richting het westen kan beter omrijden via Enschede en Arnhem over de A35, de N18 en de A12.
Eerder op de ochtend waren er aanrijdingen op de A1 bij Bathmen en Oldenzaal. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.