nieuws

OverUIT-tips voor het weekend van 23, 24 en 25 maart

Volop Palmpasenoptochten in de regio
Volop Palmpasenoptochten in de regio © RTV Oost
Er zijn dit weekend verschillende Palmpaasoptochten, maar er is meer. Culinaire verrassingen in Steenwijk, carnavalshits in Lemelerveld en de snuffelmarkt in Zwolle: er is voor elk wat wils.

Proef Steenwijkerland

De Meenthe in Steenwijk staat vrijdag met 'Proef Steenwijkerland' bol van culinaire verrassingen, drankjes en entertainment. De sporthal is omgebouwd tot culinair theater waar restaurants de gasten gerechten voorschotelen die de stijl en smaak van hen vertegenwoordigen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Crea Weekend Voorjaar Hardenberg

Creatievelingen halen vrijdag t/m zondag vanaf 10.00 uur hun hart op tijdens het 'Crea Weekend Voorjaar'. Inspiratie opdoen, advies vragen, workshops volgen, maar ook gezellig shoppen. Het kan allemaal in Hardenberg.

Gildehaus Dinkelloop, De Lutte

Sportief bezig zijn op de zaterdag? Dan kan in De Lutte. Daar staat de 'Gildehaus Dinkelloop' op het programma. Om 09.00 uur start de duurloop bij Café/Zalencentrum De Vereeniging. Deelnemers kunnen kiezen uit 19km of 36km en aanmelden kan 15min voor aanvang. Na afloop wacht er een kop koffie met een krentenbol.

Noazeveravond met de Sprokkelaars in Lemelerveld

Zaterdag is het nog één keer tijd voor complete carnavalsgekte. Om 21.00 uur begint bij Reimink in Lemelerveld de Noazeveravond. DJ Pim Pot vraagt voor de laatste keer het carnavalsbeest in jezelf naar boven te halen op deze gratis avond waar iedereen welkom is.

Meerdere Palmpasenoptochten in Overijssel

Pasen is in zicht, dus zijn er dit weekend weer een aantal palmpasenoptochten in de regio.  Elk kind t/m 12 jaar mag meedoen.  Op zaterdag zijn er optochten in Den Ham, Hellendoorn, Hardenberg en Lutten. Onder andere Boskamp en Lonneker houden de optocht op zondag.

Snuffelmarkt Zwolle

Kom zondag rondstruinen op de Snuffelmarkt in de Ijselhallen in Zwolle. Alle ingrediënten voor een geslaagde snuffeldag zijn aanwezig. Op de markt is van alles te vinden. Van servies en speelgoed, tot aan gereedschap en kleding. De markt is van 09.00 uur tot 16.30 uur geopend.

Engelse Mijlenloop Haaksbergen

Zondag is er een Engelse Mijlenloop in Haaksbergen. Het parcours trekt door het buitengebied van Haaksbergen. Er is een loop van 5 Engelse Mijl en één van 10 Engelse Mijl. Voor 10 t/m 16 jarigen is er een speciale jeugdloop van 2km. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten en kunnen na afloop een parcours met hindernissen lopen rond de kerk. De start is afhankelijk van de te lopen afstand. De 5 Mijl begint bij Oosting Makelaardij, bij Jumbo Leussink start de 10 Mijl en de Jeugdloop start bij USA Sport & Healthclub.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.