nieuws

Oud FC Twente-keeper Ardesch heeft lentekriebels: ‘Als ik word gekozen, ga ik in gemeenteraad’

Hennie Ardesch maakt zich hard voor een vitaal en veilig leven voor generatiegenoten
Hennie Ardesch maakt zich hard voor een vitaal en veilig leven voor generatiegenoten © RTV Oost
Hij telt 74 lentes en heeft als oud-keeper van FC Twente in zijn leven toch al aardig wat meegemaakt. Maar voor de verkiezingen van morgen overheersen de lentekriebels. De Enschedeër maakt namelijk kans om te worden gekozen als een van de oudste gemeenteraadsleden van onze provincie.
Ardesch staat weliswaar op een vijftiende plek van de partij Burger Belangen, maar omdat hij zich al jaren sterk maakt voor senioren en derhalve kan rekenen op een omvangrijke achterban, bestaat de kans dat hij met voorkeursstemmen alsnog in de raad belandt.

Niet alleen lijstduwer
Het worden Ardesch’ derde verkiezingen, maar voorgaande keren gold hij vooral als lijstduwer. “Ik was zo druk met allerlei maatschappelijke activiteiten dat ik vooraf had aangegeven dat ik niet beschikbaar was. Als ik deze keer echter word gekozen, ga ik daadwerkelijk als raadslid aan de slag.”

Wandelend visitekaartje

Het is niet geheel toevallig dat de Enschedeër ‘Vitaliteit en veiligheid voor senioren’ als slogan gebruikt voor de verkiezingen van morgen. Die leus is namelijk regelrecht ontleend aan de naam van de stichting waarvan Ardesch het wandelende visitekaartje is.
De stichting ijvert ervoor dat bij senioren thuis gevaarlijke situaties in kaart worden gebracht. “Wij vormen zodoende oren en ogen voor politie, brandweer en andere hulpverleners.”

Judolessen
Ook worden speciale judolessen gegeven aan ouderen, waarbij hen wordt geleerd hoe ze moeten vallen.
Nadat dit project ‘Vitaal Veilig Wonen Thuis’ vier jaar geleden al werd gelanceerd in Enschede is het intussen in andere gemeenten in Twente overgenomen. “Opvallend is echter dat Enschede de enige is die het in z’n geheel heeft geïntroduceerd, de overige gemeenten hebben het slechts deels overgenomen.”

Regio Zwolle
Sinds januari heeft ook Zwolle het project gelanceerd. “Intussen voeren we gesprekken omdat ook de omliggende gemeenten, waaronder Staphorst, interesse hebben.”
Ardesch zegt nog geen idee te hebben hoe groot de kans is dat hij via voorkeursstemmen in de raad belandt. En daarmee dus een van de nestors van de Overijsselse politiek zou worden. “Maar dat is ook niet iets waar ik me mee bezighoud. Het gaat me er vooral om dat ik me in dat geval helemaal zal inzetten voor een vitaal en veilig leven voor senioren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.