SP: 'Ook kaalslag langs wegen in Overijssel moet worden aangepakt'

De SP vindt dat de provincie snel moet ingrijpen om de ‘stille kaalslag’ op het platteland te stoppen. De partij reageert daarmee op uitlatingen vandaag van Landschap Overijssel.

SP-Statenlid Harry Broekhuijs kondigt aan om bij de komende Statenvergadering een voorstel in te dienen, waarbij de provincie wordt opgeroepen in actie te komen. Broekhuijs gaat nog met andere partijen in overleg over de inhoud van het voorstel.


Naast de kaalslag op het platteland maakt Broekhuijs zich verder zorgen over grootschalige bomenkap langs wegen. Het Statenlid zegt aanwijzingen te hebben dat in twintig jaar niet zoveel gesnoeid is als het afgelopen jaar.

Biomassa-installaties

Volgens Broekhuijs wordt normaal gesproken alleen gesnoeid om de weg vrij te houden en gevaarlijke situaties te voorkomen. Hij heeft nu alleen het vermoeden dat er sprake is van extra kap om op hout-gestookte biomassa-installaties van brandstof te voorzien.


De SP vindt dit een zorgelijke ontwikkeling omdat je dit één keer kunt doen en daarna twintig jaar niet meer. De partij vindt dat de provincie ook de grootschalige kap van bomen langs wegen snel een halt toe moet roepen.

Meer over dit onderwerp:
kaalslag Overijssel SP Nieuws
Deel dit artikel: