nieuws

Raadslid CDA Raalte valt plaatsgenoot lastig met seksueel getinte berichtjes

CDA-raadslid Robert Vloedgraven uit Raalte heeft een 29-jarige vrouw uit die plaats lastig gevallen met tientallen seksueel getinte berichten. Ook stuurde hij haar seksueel getinte foto's. Op één van die foto's is deels zijn geslachtsdeel te zien.
Vloedgraven en de vrouw, Melanie Visscher, kwamen met elkaar in contact via het lokale hobbymatige radiostation dat zij heeft. Kort voor de verkiezingen organiseerde ze een verkiezingsdebat. 

'Of ik geschoren ben van beneden'
In de aanloop naar dat debat kreeg ze via WhatsApp contact met het CDA-raadslid. Eerst gingen de berichten over het debat en de politiek, maar toen het debat voorbij was, veranderde de inhoud van de berichten die ze ontving. 
"Foto's van zichzelf en ook van zijn geslachtsdeel, appjes of ik geschoren ben van beneden en dat ik grote borsten heb. Dat soort appjes", vertelt Visscher. 

'Moeilijk nee zeggen'
De Raaltese wist zich geen houding aan te nemen nu de inhoud van hun WhatsApp-gesprek veranderd was. "Door mijn angststoornis kan ik moeilijk nee zeggen en dat wist hij", vertelt Visscher. "Ik heb afwachtend gereageerd, maar ook niet gezegd dat hij moest stoppen. Dat is voor mij gewoon een drempel."
Na een paar dagen vol berichten, greep de man van Melanie in. Hij zocht contact met CDA Overijssel. Hij mailde, op verzoek van de partij, de inhoud van de berichten. 

Voorzitter 'not amused'
"Een half uur nadat ik het had doorgemaild, kreeg ik telefoon. De voorzitter van het Overijsselse CDA was 'not amused'", vertelt Edwin Visscher. "Hij zei dat hij het niet vond kunnen."
Er volgden twee gesprekken bij Edwin en Melanie thuis. Eerst met de bestuursvoorzitter van CDA Raalte en afgelopen maandagavond vond een tweede gesprek plaats. Bij dat tweede gesprek was, het betreffende raadslid, Robert Vloedgraven, ook aanwezig. 

Spijt
"Hij betuigde wel spijt, hij vond het niet kunnen, maar daar bleef het wel een beetje bij hangen", zegt Edwin Visscher. 
Het raadslid wil inhoudelijk niet voor onze camera reageren, maar gaf ons vanavond wel een kort statement. Hij heeft spijt, zegt hij. 

'Dit had nooit mogen gebeuren'
"Gisteravond hebben we een kort gesprek gehad waarbij ik mijn excuses heb aangeboden. Alle partijen zijn tevreden uit elkaar gegaan. Wat plaats heeft gevonden, had nooit plaats mogen vinden", vertelt gemeenteraadslid Vloedgraven. 
"Als ik openlijk mijn excuses moet aanbieden dan bij dezen: het had nooit mogen gebeuren", aldus het raadslid. 

Plek 4 kandidatenlijst
Vloedgraven staat bij de gemeenteraadsverkiezingen op plek 4 van de kandidatenlijst van zijn partij. Hij mag, naar eigen zeggen, van het partijbestuur zelf bepalen of hij na de verkiezingen terugkeert in de gemeenteraad. 
Het partijbestuur heeft vanavond wel laten weten dat er nog een gesprek tussen hem en de nieuwe fractie moet plaatsvinden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.