nieuws

Raadslid CDA Raalte ziet af van plek in gemeenteraad na sturen seksueel getinte berichtjes

Geen plek in gemeenteraad na sturen seksueel getinte berichten
Geen plek in gemeenteraad na sturen seksueel getinte berichten © RTV Oost
Robert Vloedgraven ziet af van zijn plek in de gemeenteraad in Raalte. Het CDA-raadslid kwam gisteravond in opspraak nadat RTV Oost onthulde dat hij seksueel getinte berichten stuurde naar een 29-jarige vrouw.
"Heden avond heeft RTV Oost een bericht verspreid wat mij aan gaat in privé sfeer. Als raadslid realiseer ik mij dat ik een voorbeeld functie heb en een publiek figuur ben", aldus Vloedgraven in een persbericht.
"Dergelijke contacten behoren daarom niet thuis bij politici en ik betreur ook zeer dat dit gebeurd is. Ik zal daarom af zien van een plek in de gemeenteraad", schrijft Vloedgraven. 

Onhoudbaar
Volgens Frans Wichink Kruit, voorzitter van CDA Raalte, heeft Vloedgraven er zelf voor gekozen om weg te gaan. "Anders was dit ook ons advies aan hem, zijn positie was onhoudbaar geworden", aldus Wichink Kruit.
Vloedgraven en de vrouw, Melanie Visscher, kwamen met elkaar in contact via het lokale hobbymatige radiostation dat zij heeft. Kort voor de verkiezingen organiseerde ze een verkiezingsdebat. 

'Of ik geschoren ben van beneden'
In de aanloop naar dat debat kreeg ze via WhatsApp contact met het CDA-raadslid. Eerst gingen de berichten over het debat en de politiek, maar toen het debat voorbij was, veranderde de inhoud van de berichten die ze ontving. 
"Foto's van zichzelf en ook van zijn geslachtsdeel, appjes of ik geschoren ben van beneden en dat ik grote borsten heb. Dat soort appjes", aldus Visscher. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.