nieuws

Moordzaak Joey Moes uit Enschede mag doorgaan

Het hoger beroep tegen de verdachte van de moord op Enschedeër Joey Moes mag doorgaan. Dat heeft het Gerechtshof bepaald. Het doorgaan van de zaak was in gevaar omdat het Openbaar Ministerie (OM) fouten had gemaakt bij het indienen van het hoger beroep.
Het Gerechtshof heeft het Openbaar Ministerie ontvankelijk verklaard in het ingestelde hoger beroep. Naar het oordeel van het Hof moeten de onjuist ingediende gegevens als slordigheden worden gezien.
Het Hof stelt vast dat bij geen van de procespartijen onduidelijkheid kan hebben bestaan over het doel dat de officier van justitie had met het indienen van het hoger beroep. Bij de aanvraag van het hoger beroep werd onder meer een verkeerd zaaknummer en een foute datum vermeld. Hierdoor is het hoger beroep formeel niet ingediend.

Vergissing

De advocaat-generaal van het OM sprak van "een schrijffout en een vergissing", maar stelde wel dat het Gerechtshof de fouten door de vingers moest zien. De advocaat van verdachte Diego U. stelde eerder dat de zaak door de fouten van justitie niet meer door kon gaan. 
Diego U. staat terecht voor de moord op Joey Moes. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel tegen hem geëist, maar de rechtbank in Almelo sprak de Hengeloër in juli vorig jaar vrij. Hij kreeg wel een gevangenisstraf van zeven jaar voor een gewapende overval in Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.