Overijssels gekleurde Luizenmoeder ook in Duitsland op tv

De populaire televisiereeks De Luizenmoeder wordt ook in Duitsland op de televisie gebracht. De Duitse commerciële televisiezender Sat.1 gaat de serie uitzenden. Bedenker en regisseur Jan Albert de Weerd uit Bathmen heeft daarvoor deze week in München een overeenkomst getekend.

Zijn productiebedrijf Bing gaat de komende zomer een Duitse versie van de Luizenmoeder opnemen in Köln. Daarbij gaan Duitse topacteurs de rollen van juffrouw Ank en directeur Anton spelen.

Lyrisch

Vertegenwoordigers van Sat.1 hebben alle Nederlandse afleveringen van de Luizenmoeder grondig bekeken. Volgens de Weerd zijn onze oosterburen lyrisch over de serie en zijn ze ervan overtuigd dat "die Läusemutter" ook in Duitsland een succes wordt.

"Het schoolsysteem zit daar wat anders in elkaar en de betrokkenheid van ouders is wat minder groot dan bij ons maar er zijn ook heel veel overeenkomsten", aldus de Weerd.

Tweede serie 
Het succes kan sowieso niet op voor hem en schrijfster/actrice Ilse Warringa uit Dalfsen. De AVRO/TROS heeft in februari al toegezegd dat er een tweede serie van de Luizenmoeder komt.

De verwikkelingen rond ouders en personeel van basisschool De Klimop trok in Nederland een miljoenenpubliek. De samenwerking tussen de Weerd en Warringa kreeg gestalte tijdens de opnamen van de TV Oost-comedy "De Groote Markt 30". 

Johan Nijenhuis 
Jan Albert de Weerd werd geboren in Deventer en groeide op in Bathmen. Op de middelbare school in Holten leerde hij film- en televisiemaker Johan Nijenhuis kennen, met wie hij nog steeds samenwerkt.

Een uitgebreid interview met Jan Albert de Weerd is komende zaterdag te horen op Radio Oost, tussen 9 en 10 in het programma Groot Onderhoud.

Meer over dit onderwerp:
Luizenmoeder Dalfsen Deventer Nieuws
Deel dit artikel: