nieuws

Zwolse beveiligingsbaas No Surrender blijft vastzitten

Het Zwolse No Surrender-lid Ayhan B. blijft langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Zwollenaar wordt de komende twee weken vastgehouden.
Ayhan B. is hoofd beveiliging van No Surrender-baas Henk Kuipers. Het vijftigjarige Zwolse lid van de motorclub werd eerder deze maand aangehouden.
De rechter-commissaris beval 2 weken geleden ook al dat hij 14 dagen vastgehouden moest worden. Normaal gesproken gebeurt dit maar één keer.

Niet alledaagse oplossing

Vandaag was er een zitting waarop duidelijk zou worden of hij voorlopig vrij zou komen of minimaal dertig dagen vast blijft zitten. Maar zijn advocaat was verhinderd en zodoende werd deze niet alledaagse oplossing bedacht.
"Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt", aldus de OM-woordvoerder. 
Tekst gaat verder onder de foto
Het Zwolse No Surrenderlid Ayhan B.

No Surrender Forever

De 50-jarige Ayhan B. is gearresteerd op verdenking van criminele activiteiten binnen de club. Hij wordt verdacht van onder meer diefstal, geweld, mishandeling, bedreiging en afpersing. 
Hij zou tussen 2014 en 2016 betrokken zijn geweest bij zeker vier zware mishandelingen in combinatie met diefstal, afpersing en bedreiging. Het zou gaan om zaken waarbij andere leden van de motorclub onder dwang de club werden uitgezet.
Tekst gaat verder onder foto
Ayhan B. (links) is hoofd beveiliging van No Surrenderbaas Henk Kuipers (rechts)

Ayhan werkte samen met leiders

Bij de zaken waarvoor de Zwollenaar is aangehouden, waren ook twee leiders van No Surrender betrokken. Zij werden in december en februari al aangehouden. Voorman Henk Kuipers uit Emmen zit sinds december vast.
Er wordt al geruime tijd onderzoek gedaan naar criminele activiteiten binnen No Surrender. Het onderzoek richt zich op individuele leden, maar ook op een structurele aanpak van criminele motorclubs. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.