PvdA Raalte kwaad over VVD-bolide op stoep stemlokaal Broekland

De actie van de VVD Raalte om kiezers in een sportwagen een lift naar het stembureau te geven, heeft kwaad bloed gezet bij de lokale PvdA.

De socialisten zijn vooral boos omdat de bolide - beplakt met logo's van de liberalen - pontificaal op de stoep van het stemlokaal in Broekland stond geparkeerd. "Schande, in strijd met de Kieswet."

Stunt
De VVD had voor de verkiezingen van vandaag een stunt bedacht door potentiële kiezers met onder meer een Porsche en een MG-cabrio naar het stemlokaal te brengen. 

Tegen zere been
Maar dat de VVD-wagen vervolgens voor het stemlokaal bleef staan, was tegen het zere been van de PvdA. "Schande, in strijd met de Kieswet", twitterde de PvA Raalte.

"Of het echt in strijd is met de Kieswet weet ik eerlijk gezegd niet", aldus PvdA-fractievoorzitter Arie van der Wilt. "Maar er zijn sowieso ongeschreven wetten, gedragsregels dus, waar je je als politieke partij aan houdt. Een daarvan is dat je geen reclame maakt bij een stemlokaal."

Van geen kwaad bewust
De VVD is zich van geen kwaad bewust. "Ik ken de Kieswet niet uit mijn hoofd, maar waar het volgens mij om gaat is dat je niet in het lokaal zelf reclame maakt", reageert fractievoorzitter Alexander Kreule. "Kijk, we brengen kiezers naar het stemlokaal en dan kun je de mensen toch moeilijk op een kilometer afstand eruit zetten? Weet je, ik vind het wat flauw dat politieke partijen vooral bezig zijn met andere partijen. Ik zie hier verder niet zoveel kwaad in." 

Geslaagde actie
Volgens Kreule is de VVD-actie met de sportwagens goed geslaagd. "De exacte aantallen ken ik niet, maar ik hoorde dat meerdere mensen er gebruik van hebben gemaakt. Als we dan als VVD er een bijdrage aan hebben geleverd dat meer mensen zijn komen stemmen, kunnen we tevreden zijn."

Meer over dit onderwerp:
Raalte Broekland Nieuws
Deel dit artikel: