nieuws

Alcoholverbod gemeentehuis op verkiezingsavond schiet PVV Twenterand in verkeerde keelgat

De PVV-fractie van Twenterand is boos over het alcoholverbod op verkiezingsavond
De PVV-fractie van Twenterand is boos over het alcoholverbod op verkiezingsavond © Facebook/PVV Twenterand
De PVV Twenterand is boos omdat er in het gemeentehuis van Twenterand vanavond geen sterkte drank wordt geschonken. “Natuurlijk zijn wij tegen overmatig drankgebruik, maar een biertje of wijntje moet kunnen.”
Dat er bovendien even verderop een multiculturele avond wordt gehouden waar geen varkensvlees wordt geserveerd, is de PVV’ers totaal in het verkeerde keelgat geschoten.

Totaal bezopen
De PVV’ers moesten in de loop van vandaag horen dat alcohol op verkiezingsavond taboe is. Totaal bezopen, wat de politici betreft. Een besluit dat “vanuit de kerktoren wordt opgelegd”, aldus de PVV Twenterand op Facebook.

“Blijkbaar heeft de ChristenUnie-burgemeester zonder overleg besloten dat er geen alcohol mag worden geschonken. Wij zijn natuurlijk tegen overmatig alcoholgebruik, maar een pilsje of een glaasje wijn moet kunnen bij volwassen mensen. Zeker als je wat te vieren hebt.”

Geen varkensvlees

Even verderop in Vriezenveen wordt vanavond een multiculturele bijeenkomst gehouden. Doel is tijdens een gezamenlijk etentje elkaars culturen beter te leren kennen. De deelnemers moeten zelf eten meenemen, maar is vooraf te verstaan gegeven dat varkensvlees niet aan de orde is.
Tot grote verontwaardiging van de PVV’ers. “We leven in Nederland en in Nederland mogen volwassenen gewoon een glaasje alcohol drinken en varkensvlees eten als we daar zin in hebben.”

Geschiedenis schrijven

De PVV Twenterand laat weten geschiedenis te willen schrijven en voor vijf raadszetels te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.