nieuws

Patiënt slaat ambulancebroeders in Almelo en vernielt hartmonitor

Weer ambulancemedewerker mishandeld in Almelo
Weer ambulancemedewerker mishandeld in Almelo © RTV Oost / Emiel Geerding
Een 29-jarige man heeft vanochtend twee ambulancemedewerkers mishandeld in Almelo. De man werd geholpen nadat hij onwel was geworden, maar was het niet eens met zijn behandeling.
De ambulancebroeders werden iets na zeven uur naar een adres gestuurd in verband met een onwelwording. De patiënt was het niet eens met de handelswijze van het ambulancepersoneel, waarna hij een hulpverlener in zijn gezicht sloeg. De andere broeder hield een pijnlijk been over aan de schermutseling die vervolgens ontstond.
Bij de schermutseling werd een dure hartmonitor vernield. Aangezien deze tot de basisuitrusting van de ambulance behoort en niet zomaar vervangbaar is, kan de ambulance door deze actie tijdelijk niet gebruikt worden.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er geen medische noodzaak was hem daar te houden, werd hij aangehouden.

Tweede geweldincident in korte tijd

Het is de tweede keer in korte tijd dat ambulancemedewerkers in Almelo zijn mishandeld. Eind december werd een hulpverlener mishandeld toen hij op weg was naar een reanimatie in het centrum. 
Toen deze ambulance kwam aanrijden, ging een groepje jongeren niet aan de kant. De ambulance, die met optische signalen reed, passeerde de jongeren met veel moeite en reed verder naar de plek van het incident. Daarbij werd één van de jongeren geraakt door de spiegel. Toen de ambulancemedewerker uitstapte, werd hij door één van de jongens direct tegen zijn auto geduwd.
De medewerker werd bij zijn kleding en keel gepakt en tegen de deurstijl van de ambulance gedrukt. Ook kreeg de ambulancemedewerker diverse scheldwoorden te horen en kon hij op dat moment niet assisteren bij het medische incident.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.