nieuws

Verkiezingssucces of niet: Grijsen (GB Deventer) stond vanochtend gewoon weer te melken

Gemeenteraadsverkiezingen of niet, de dagelijkse gang van zaken op het melkveebedrijf van Liesbeth Grijsen van Gemeentebelang Deventer gaat gewoon door. Het zag er lang naar uit dat haar partij een zetel zou verliezen ten opzichte van vier jaar geleden, tot later de 'plattelandsstem' binnenkwam.
Gemeentebelang Deventer blijft met zeven zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Deventer. "Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee", aldus de lijsttrekker. "De afgelopen vier jaar hebben we ons stinkende best gedaan om beloften na te komen. Dan is het heel fijn als dat beloond wordt."

Buitengebied
De partij van Grijsen stond in de peilingen lang op vijf of zes zetels, een verlies ten opzichte van vier jaar geleden, toen Gemeentebelang zeven zetels won. Toen de laatste stemmen uit het buitengebied binnenkwamen, stond de teller weer op zeven.  
De grote winnaars in Deventer zijn de VVD (van vier naar zes zetels) en GroenLinks (van drie naar vijf zetels). CDA verliest een zetel, en houdt er nog twee over. DENK deed dit jaar voor het eerst mee in Deventer en won één zetel.

Coalitieonderhandelingen

Grijsen wil nog niks zeggen over wat dit betekent voor de coalitieonderhandelingen. "Vrijdagavond gaan we voor het eerst praten met de raad en nemen we de inbreng van alle partijen mee. Dan pas praten we verder". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.