Maart Dialectmaand: Edwin Jongedijk, Ilse Warringa en Helligen Hendrik

In de laatste week van de Maart Dialectmaand hoor je de mooiste dialectliedjes en vrezen we dat er van alles mis is met het weer dat wordt gepresenteerd door mopperkont Helligen Hendrik.

Dialect Top 25

In Zie Zo Zaterdag hoor je in maart de 25 mooiste dialectplaten voorbij komen. Mail je favoriete dialectplaat naar ziezozaterdag@rtvoost.nl.  Elke zaterdag is het radioprogramma ook via TV Oost te zien vanaf 12.00 uur. Behalve hóren, kun je dan ook live-optredens zíen van Edwin Jongedijk (24 maart) en Mooi Wark (31 maart). 

Weer in het plat

Tijdens de Maart Dialectmaand verzorgt een bekende Overijsselaar een week lang het weerbericht in de streektaal om 08.30 uur in Klaarwakker. Na Jannes Mulder, Jan Riesewijk en Gerard Oosterlaar is het vrijdag 23 maart de beurt aan een bijzondere weervrouw, Ilse Warringa. Vanaf zaterdag 24 maart is zij weer op TV Oost te zien in de regiocomedy 'De Groote Markt 30'. Hierin speelt ze barjuffrouw Hanna. In de laatste week van maart zal er ongetwijfeld van alles mis zijn met het weer, want dan laten we de allergrootste mopperkont van onze provincie aan het woord: Helligen Hendrik. 

Helligen Hendrik
TV Oost sluit de dialectmaand af op vrijdag 30 maart om 20.00 uur met de theatershow Lös van Helligen Hendrik.  De eigenzinnige Tukker overdenkt zijn zonden en neemt een scherpzinnig besluit: het roer gaat om! Hij stelt een lange lijst met goede voornemens op, maar al snel gaat het natuurlijk flink mis. Hendrik loopt helemaal leeg en alles en iedereen moet het weer ontgelden.

Meer over dit onderwerp:
Maart Dialectmaand Nieuwsbrief
Deel dit artikel: