nieuws

Duo steelt bankpas van vrouw als ze in winkel boodschappen in rollator laadt

Identiteit van de zakkenrollers in Almelo is bekend
Identiteit van de zakkenrollers in Almelo is bekend © Onder de Loep
Een vrouw is in Almelo tijdens het boodschappen doen bij een supermarkt slachtoffer geworden van zakkenrollers. Er zijn duidelijke beelden van de man en de vrouw die haar bankpas stelen. Wie weet waar ze nu zijn?
Op de beelden is te zien dat het duo van een afstandje toekijkt als de vrouw haar boodschappen pint. Als ze even later aan de inpaktafel de levensmiddelen in het mandje van haar rollator stopt, komen de man en de vrouw dicht bij haar staan.

Thuis gebeld om pincode

De onbekende vrouw pakt een lege doos onder de inpaktafel en op dat moment wordt de bankpas van het slachtoffer gestolen. De oudere vrouw wordt daarna verschillende keren thuis gebeld door een vrouw die Nederlands met een accent spreekt.
De beller doet zich voor als iemand van de politie en weet na veel aandringen de pincode van het slachtoffer te achterhalen. Er wordt meteen daarna geld opgenomen. Wie herkent de gezochte man en vrouw? Wie weet waar ze nu zijn? 

Update

De politie heeft in de afgelopen periode na de uitzending informatie gekregen over een van de twee zakkenrollers. De identiteit wordt onderzocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.