nieuws

En dat is drie: wolf gefotografeerd in Genemuiden

En dat is drie: Wolf gefotografeerd in Genemuiden
En dat is drie: Wolf gefotografeerd in Genemuiden © Johan Borst
Het dier werd gespot bij een boerderij aan de Groenesteeg in Genemuiden. Volgens wolvenexpert Roel Korbee is er geen twijfel mogelijk: Dit is een wolf. "Deze eenzame wolven zijn verkenners, die kijken in welk gebied ze willen vestigen".
De afgelopen maanden zijn er meerdere keren wolven gefotografeerd in de provincie. De eerste werd gevonden langs de N343 bij Kloosterhaar op 13 november vorig jaar. Het dier was doodgereden. Vorige maand is opnieuw een wolf gefotografeerd. Ook zijn er meerdere dieren gefotografeerd die zowel een wolf als een hond kunnen zijn. 

Nedersaksen

"Sinds een jaar of drie worden er incidenteel zwervende wolven gevonden in de provincie", vertelt Korbee. "Het laatste half jaar komt het veel vaker voor dat er een gezien wordt, dit komt omdat in Nedersaksen (grenzend aan Twente en Drenthe) de populaties groeien."

Vijftien roedels

Op dit moment zijn er in Nedersaksen, een gebied groter dan Nederland, ongeveer vijftien roedels. Het is nu voortplantingstijd, waardoor wolven van anderhalf à twee jaar oud gaan zwerven. Dat er nu een wolf in Genemuiden wordt gespot, zegt dus niks dat hij hier gaat vestigen, aldus Korbee.
Deze zwervers zijn op zoek naar een vast leefgebied en een partner. "Als er binnenkort twee wolven worden gesignaleerd, bestaat de kans dat er een roedel komt".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.