nieuws

Wyllandrie Ootmarsum maakt na asielcentrum nu herstart als hotel: eerste gasten nemen intrek

Hotel Wyllandrie ligt op de top van de 71 meter hoge Kuiperberg, met weids uitzicht over Ootmarsum
Hotel Wyllandrie ligt op de top van de 71 meter hoge Kuiperberg, met weids uitzicht over Ootmarsum © RTV Oost
Ruim twee jaar lang werden er ruim duizend asielzoekers in opgevangen. De nieuwe eigenaar Eric Mell heeft het complex de afgelopen maanden opgeknapt en staat nu aan de vooravond van het nieuwe toeristenseizoen: “Nog niet op volle kracht, maar we draaien intussen alweer.”
Alleen al vanwege de fraaie ligging – op de top van de 71 meter hoge Kuiperberg, met weids uitzicht over Ootmarsum – was de Wyllandrie decennialang een begrip in toeristisch Twente.

Asielcentrum
De afgelopen twee jaar was het in gebruik door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), dat er ruim duizend vluchtelingen huisvestte. Nadat de laatste bewoners – drie Eritreërs - vorig voorjaar waren vertrokken, kreeg de Apeldoorner Mell de sleutel.
Na een grootscheepse opknapbeurt hebben de eerste toeristen er hun intrek genomen. “Op dit moment leggen we de laatste hand aan de grote zaal. Die is over een week of twee klaar.”

Weer meer kleur
Mell hoopt daarna binnen afzienbare tijd ‘op volle kracht’, zoals hij dat noemt, te kunnen draaien. “Het is meer werk dan verwacht, maar het hele complex begint zo onderhand aardig kleur te krijgen.”

Recent heeft het hotel de deuren weer geopend. “Op dit moment hebben we alleen nog logies met ontbijt voor zestien kamers, maar uiteindelijk willen we toe naar zo’n veertig kamers.”

Betaalbaar

Mell zegt vooral te mikken op toeristen, die naar Ootmarsum komen om te genieten van de natuur. “Wandelen, fietsen. Met kamers die wat prijs betreft wat lager liggen dan het gemiddelde hier in Ootmarsum. Zodat het voor iedereen haalbare kaart is.”

Het eerste wat Mell en zijn mensen overigens deden, was het terras opknappen. “Want dat uitzicht vanaf het plateau hier is toch wel fantastisch. Daarmee kunnen we ons echt onderscheiden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.