nieuws

S/park nieuwe naam innovatiecentrum op terrein AkzoNobel in Deventer

S/park nieuwe naam Innovatiecentrum Deventer
S/park nieuwe naam Innovatiecentrum Deventer © AkzoNobel
S/park is de nieuwe naam voor de Deventer broedplaats voor open innovatie in chemie en technologie die is gevestigd op een deel van het voormalige terrein van AkzoNobel Specialty Chemicals in Deventer. Marc Leeuw, voorheen werkzaam bij ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, wordt directeur.
Op het centrum kunnen jonge bedrijven samen met AkzoNobel Specialty Chemicals nieuwe toepassingen en producten in de chemie ontwikkelen en opschalen. 
Eind 2025 moet het centrum onderdak bieden aan ongeveer driehonderd medewerkers en vijftig gebruikers in de sfeer van training en educatie. Dit is exclusief de al aanwezige 315 medewerkers van AkzoNobel Specialty Chemicals. Samen met de indirecte werkgelegenheid in bijvoorbeeld toelevering en dienstverlening komt dit neer op meer dan duizend arbeidsplaatsen in 2025.

Investering

Deventer, Overijssel, AkzoNobel en Herstructureringsmaatschappij Overijssel investeren 25 miljoen euro in de toekomst van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor hoogreactieve chemische technologie. Met de eerste nieuwe bewoners van het innovatiecentrum worden binnenkort de huurafspraken vastgelegd. 
“Open innovatie gaat over chemie tussen mensen. S/park biedt laagdrempelige toegang tot unieke kennis en faciliteiten die voor veel bedrijven, startups, onderzoekers en studenten normaliter niet toegankelijk zijn", vertelt Leeuw. "Wij willen een katalysator zijn die de juiste reacties op gang brengt. Samen werken wij zo aan de chemtech-bedrijven van morgen en aan werkgelegenheid in de regio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.