Vrijwilligster Bea zet gewapende overvaller uit kringloopwinkel in Almelo

Met vrijwilligster Bea Wijnands van kringloopwinkel Wawollie in Almelo valt niet te spotten. Ze heeft vorige week woensdagmiddag eigenhandig een overvaller de winkel uitgezet, vuurwapen of niet! Bea greep de overvaller bij z'n kladden en zei: "je hoort hier niet, oprotten klootzak!"

De overvaller is weggevlucht met een deel van de inhoud van de kassa. Wie heeft iets gezien? 

Het is 14 maart rond 15.30 uur als de vrijwilligers van Wawollie een kopje thee zitten te drinken. Eén van de medewerkers staat achter de toonbank en ineens staat daar ook een onbekende, gewapende, man achter de toonbank.

Overvaller richt wapen op Bea

Bea bedenkt zich niets en trekt een sprintje vanuit de ruimte achterin de winkel en pakt de overvaller bij de schouders. De overvaller richt dan het wapen op haar. Het heeft geen effect, want de moedige vrouw geeft niet op. 

Het lukt de overvaller om geld uit de knalroze kassa van Wawollie te grissen en dan is het voor Bea genoeg: ze werkt de overvaller naar buiten en roept een collega om achter de crimineel aan te gaan. Het lukt de collega niet om de vluchtende overvaller in te halen. Die verdwijnt in de richting van de Rozenstraat.

Achterop een scooter gesprongen

Een getuige heeft rond die tijd de overvaller een stukje verderop achter op een scooter zien stappen. De scooter reed weg in de richting van de Klimopstraat. Wie heeft er woensdagmiddag rond 15.30 uur iets in deze omgeving gezien?

Van de overvaller is een signalement:

  • Lengte: klein, circa 1.50 meter

  • Leeftijd: aan de stem te oordelen vermoeden de medewerkers dat de overvaller jong is
  • Postuur: tenger 

  • Huidskleur: licht getint

  • Kleding: wit met rode sjaal, groene halflange parka met grote bontkraag

  • Wapen: zilverkleurig vuurwapen of nep vuurwapen met lange loop

       

Tips?

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.

Update 20 september: de politie heeft voor de overval een man uit Enschede aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: