Twee keer raak op één dag: opnieuw wolf gezien in Overijssel

Het aantal meldingen van mensen die een wolf hebben gezien in Overijssel neemt in rap tempo toe. Dat zegt Maurice La Haye van Wolven in Nederland die de afgelopen dagen verschillende wolvenmeldingen kreeg. Uit Overijssel, maar ook uit andere delen van Nederland.

Een muskusrattenbestrijder van Waterschap Drents Overijsselse Delta zag het dier vandaag door een weiland rennen in Mastenbroek. Voor een leek is het moeilijk te beoordelen of het gaat om een wolf. Het zou net zo goed een hond kunnen zijn van een nabijgelegen boerderij, maar volgens La Haye gaat het toch echt om een wolf. 

Duidelijke foto's

"Ik heb intussen meerdere en ook duidelijker foto's gezien en kan zeggen dat het om een wolf gaat." Eerder vandaag bevestigde wolvenkenner Roel Korbee een melding in Genemuiden. Daar maakte Johan Borst een zeer duidelijke foto, waaraan zelfs de grootste leek kan zien dat het een wolf moet zijn.

Of het om dezelfde wolf gaat, valt volgens La Haye moeilijk te zeggen. "We kunnen in ieder geval wel met zekerheid zeggen dat er een wolf door Overijssel loopt."

Het is een primeur: nog niet eerder werd twee keer op één dag in Overijssel bevestigd dat het bij twee verschillende waarnemingen in beide gevallen ook daadwerkelijk om een wolf ging. 

Overijssel zal snel wennen

Korbee verwacht dat we er in Overijssel snel aan zullen wennen, aan de aanwezigheid van wolven in de provincie. Over een paar weken kijkt niemand er meer van op, verwacht hij. "Dan gaan we er net zo mee om als in Duitsland." Daar is de wolf intussen al gemeengoed geworden. In Nedersaksen, dat grenst aan Twente, groeit de populatie wolven nog steeds. 

En dus is het logisch dat wolven op zoek gaan naar nieuwe territoria. Tot nu toe werden wolven telkens alleen gespot. Het wachten is op het moment dat een roedel in Nederland wordt waargenomen. 

Deel dit artikel: