nieuws

Opgestapt raadslid Hunger keert mogelijk toch terug in gemeenteraad Deventer

Keert Carmen Hunger terug in de Deventer raad?
Keert Carmen Hunger terug in de Deventer raad? © VVD / bewerking RTV Oost
Carmen Hunger keert mogelijk toch terug in de gemeenteraad van Deventer. Begin dit jaar stapte ze op als VVD-raadslid wegens schijn van belangenverstrengeling, maar woensdag kreeg ze honderden stemmen. Genoeg voor een plek in de gemeenteraad, ook al is haar voormalige partij ervan overtuigd dat ze haar zetel in gaat leveren.
"Ik weet het nog niet", zegt Hunger vlak na de bekendmaking van de voorkeursstemmen. "Alles is mogelijk, dus ik sluit het niet uit. Ik ga er de komende dagen goed over nadenken."

Belangenverstrengeling

Hunger kwam in opspraak nadat de gemeente een onderzoek had ingesteld naar het bedrijf van haar man. Dat bedrijf verkoopt woningabonnementen en kreeg een lening van vierhonderdduizend euro van de gemeente.  Andere Deventer raadsleden trokken de integriteit van Hunger vervolgens in twijfel, gezien haar belang in het bedrijf.
Uit onderzoek bleek dat ze niet in strijd handelde met de Gemeentewet. Daarna bood ze haar excuses aan en stapte ze op. "Dat heeft wel impact gehad op mijn gezin", zegt Hunger.

Inleveren zetel
Omdat de kieslijst op het moment van opstappen al definitief was, stond Hunger woensdag nog op de lijst. Ze kreeg meer dan zevenhonderd stemmen, genoeg voor een plek in de gemeenteraad. 
"Ze heeft gezegd haar zetel te zullen inleveren. Hunger keert dus niet terug", stelde fractievoorzitter Daaf Ledeboer destijds
Hunger: "Ik ben heel blij verrast met het grote aantal voorkeursstemmen. Dit is persoonlijke steun, het is een blijk van waardering. Nu ga ik er serieus over nadenken wat dit betekent en ga ik mij beraden."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.