nieuws

Deze mensen komen dankzij voorkeursstemmen in de gemeenteraad

Het tellen is voorbij, alle uitslagen zijn bekend. Welke partijen de grote winnaars zijn geworden van de gemeenteraadsverkiezingen, dat weten we sinds woensdagavond al. Nu is ook duidelijk welke personen met voorkeursstemmen in de raad komen. Een overzicht van de opvallendste namen.

Linde van Dijk (Gemeente Belang Kampen)

Met 17 jaar het jongste raadslid van Overijssel en misschien wel heel Nederland. De in Kamperveen opgegroeide Van Dijk doet de opleiding voor tandartsassistent op het Deltion college in Zwolle en zit in het tweede jaar. Op 27 juni wordt ze 18, dan mag ze pas de raad in. Tot die tijd moet haar plek door een ander partijlid worden ingevuld. 

Noortje Haarman (Gemeentebelangen/VVD Tubbergen)

Dankzij 191 voorkeursstemmen is de 20-jarige Noortje Haarman alsnog in de gemeenteraad van Tubbergen gekomen. Ze stond op plek zes, waardoor een plek in de raad onmogelijk leek. Gemeentebelangen/VVD veroverde immers maar vier zetels. Ook oud-klasgenoot Jasper Oude Vrielink komt in de raad, hij namens CDA Tubbergen.

Erik Braamhaar (Nieuw Enter Wierden)

Donderdag werd al duidelijk dat voormalig scheidsrechter Eric Braamhaar in Wierden in de gemeenteraad komt.

Carmen Hunger (VVD Deventer)

Met 723 voorkeursstemmen werd Carmen Hunger woensdag opnieuw gekozen. Ze stapte begin dit jaar op, maar krijgt nu mogelijk een herkansing. Hunger weet nog niet of ze opnieuw in de raad gaat zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.