nieuws

Met jubileumeditie komt succesvol einde aan Survivalrun Wesepe

De jubileumeditie van de Survivalrun in Wesepe is met ruim 2.000 deelnemers succesvol afgesloten. Vandaag was de twintigste en laatste editie in de landerijen tussen Deventer en Raalte.
De organisatie houdt het na twee decennia voor gezien, vooral omdat het organiseren erg veel tijd kost. Maar omdat de Weseperun een goede naam heeft opgebouwd, hoopt het bestuur wel dat zich een opvolger aandient.

John Wiggerman, een van de drijvende krachten achter de organisatie: "We zijn per jaar toch zeker zeven tot acht maanden kwijt aan het organiseren van de Weseperun. Na zoveel jaar wil je ook wel eens ergens anders tijd in stoppen. Vandaar dat Herman en ik hebben gezegd dat we ermee stoppen. En toen heeft het bestuur gezegd dat ze het niet zagen zitten om door te gaan zonder ons", vertelt John Wiggerman.

Oerkreten

Het weer is goed en deelnemers en vrijwilligers hebben er zin in. Iedereen is vrolijk en iedereen lijkt elkaar te kennen. In het dorp op het pleintje bij de Nicolaaskerk is het druk. Daar is de finish en daar wachten familieleden met handdoek en droge kleding op de deelnemers. Want die zijn minstens half nat. Onderweg, net na 'De Kraan', moeten de renners door een duiker onder de weg. De oerkreten echoën aan de andere kant de buis uit. Het is duidelijk niet alleen nat maar vooral ook heel erg koud daar.

Touwconstructies

De Weseperun heeft drie parcours; 5km, 10km en een speciale baan voor de kleintjes (vier- tot zevenjarigen) en bevat vijftig onderdelen. De meest spectaculaire is 'De Kraan', waarbij de deelnemers in een touwconstructie omhoog moeten klimmen. Voor een beetje extra spanning hangt de constructie metershoog boven het water. Een van de meest karakteristieke onderdelen zijn de klimhordes door een koeienstal, waar de koeien de zwetende deelnemers met grote ogen lang zien rennen.

Bomvolle agenda

Winnaar is de dertigjarige Werner Valk uit Friesland, hij liep de run in 1 uur 13 minuten:"De survivalagenda zit bomvol dus er is voor atleten genoeg te doen. Ik snap waarom ze ermee stoppen, het is ook veel werk om te organiseren maar het is wel jammer voor Wesepe".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.