nieuws

Goed nieuws: Doppen verzamelen, een handgemaakte kist en een bouwvergunning

Goed nieuws: Doppen verzamelen, een handgemaakte kist en een bouwvergunning
Goed nieuws: Doppen verzamelen, een handgemaakte kist en een bouwvergunning © RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. In ons goednieuwsoverzicht hebben we de mooiste berichten van de afgelopen week een rij gezet.
Carlijn Achtereekte uit Lettele is vrijdag geridderd voor haar gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang van vorige maand. Ze is hiermee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Of het goed nieuws is, daar kun je over twisten. Dat dit een prachtig verhaal is, is zeker. Na het ongeluk van de 26-jarige Wout Hoogeboom uit Heeten besluiten zijn vrienden, aan de keukentafel van zijn ouders, zijn kist te timmeren: "Van ons eigen pallethout."

Doppen sparen

Nog zo'n hartverwarmend verhaal. De dertienjarige Benthe Oude Smeijers uit Deurningen zamelde in totaal ruim driehonderd kilo aan plastic flessendoppen in. Terwijl Benthe zelf lijdt aan de ziekte van Pompe wil ze daarmee haar vriendinnetje Diede (9) aan een hulphond helpen.

Eindelijk een bouwvergunning

Al sinds 2006 zijn ze er mee bezig: een bouwvergunning voor een nieuwe schuur. Nu staat het eindelijk zwart op wit: Henk en Margje Jansen hebben een vergunning om een nieuwe schuur te bouwen op hun erf. Daarmee komt er een einde aan een langslepend conflict met de gemeente Staphorst.

Beste bieb

De Stadkamer in Zwolle is de beste bibliotheek van Nederland. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres.
De jury gaf de bibliotheek onder meer complimenten voor de enorme metamorfose van het pand en het groot aantal bezoekers, onder wie veel studenten, die de Stadkamer weten te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.