nieuws

Oud-bondscoach Engelse vrouwen geschorst na bedreiging Enschedese official

Fijke Hoogendijk
Fijke Hoogendijk © KNVB
FIFA-official Fijke Hoogendijk uit Enschede is tijdens het EK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer bedreigd door de Engelse bondscoach Mark Sampson. De oefenmeester misdroeg zich vorig jaar tijdens en na de halve finale van het EK tegen Oranje door onder meer Hoogendijk te intimideren met een metalen paaltje.
De Europese voetbalbond UEFA heeft de oud-bondscoach van de Engelse vrouwen een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Sampson ging al tijdens de wedstrijd in Enschede langs de lijn flink tekeer tegen de arbitrage en de zogeheten venuemanager, die de organisatorische zaken in het stadion regelt. De Engelse voetbalsters moesten met 3-0 buigen voor de Oranjeleeuwinnen, die een paar dagen later de Europese titel pakten.

Metalen paaltje

De bondscoach van Engeland uitte na afloop in de catacomben zijn frustratie richting Hoogendijk, die namens de UEFA de arbiters begeleidde in de Grolsch Veste. Sampson zou een metalen paaltje boven zijn hoofd hebben gehouden en dat vlak voor haar op de grond hebben gegooid. Hij moest zich voor zijn gedrag verantwoorden bij de UEFA, die hem een schorsing gaf. De zaak kwam pas vrijdag via Britse media naar buiten. Sampson werd in september ontslagen, omdat hij in het verleden racistische opmerkingen zou hebben gemaakt. 

FIFA assistent-scheidsrechter

Hoogendijk is assistent-scheidsrechter voor de FIFA en tevens is ze grensrechter bij wedstrijden in de 2e divisie en 3e divisie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.