nieuws

Bijeenkomst bij voetbalclub voor overleden 16-jarige jongen uit Bathmen

Teamgenoten van de jongen uit Bathmen die gisteravond dood is aangetroffen, en ouders, kunnen vanmiddag bij voetbalclub ABS Bathmen bijeenkomen. Het 16-jarige slachtoffer voetbalde sinds 2014 bij de Bathmense voetbalclub.
De jongen uit Bathmen ging gisteravond sporten, maar kwam niet terug. Bij de zoekactie werd onder meer een politiehelikopter ingezet. De jongen, die epilepsie had, werd uiteindelijk dood gevonden in een sloot. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht; een misdrijf wordt uitgesloten.

Heel stoer en heel kwetsbaar

Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven, maar is er vooral tijd voor het uiten van emoties. "Jongens van die leeftijd kunnen heel stoer doen, maar zijn tegelijkertijd ook heel kwetsbaar. Dit nieuws heeft een enorme impact op iedereen", aldus voorzitter Johan Roetert van de voetbalclub. 
Aansluitend mogen ook andere leden en ouders, die er behoefte aan hebben, bijeenkomen op de Bathmense voetbalclub. "Alle leden zijn geschrokken van het nieuws, maar vooral voor de ouders is dit een blijvend verlies."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.