nieuws

Overijsselaars dragen bij aan record op Landelijke Opschoondag

Ook deze restaurantmedewerkers doen mee aan de Opschoondag
Ook deze restaurantmedewerkers doen mee aan de Opschoondag © McDonald's
Meer dan 130.000 Nederlanders hielpen vandaag met het opruimen van zwerfafval op de Landelijke Opschoondag. Dat is zeventien procent meer dan vorig jaar, en een record, meldt organisator Nederland Schoon. Ook in Overijssel gingen op verschillende plekken mensen de straat op om de buurt op te ruimen.
Zo raapten medewerkers van het McDonald's-restaurant in Deventer, net als die van tachtig andere vestigingen van de fastfoodketen, lege blikjes en hamburgerpapiertjes in de omgeving van het restaurant. Dat deden ze samen met buurtbewoners en gasten van het restaurant.
Overigens is dit niet de enige dag dat McDonald's zwerfafval opruimt, zo laat de keten weten. Zwerfafval is een flink probleem rond de restaurants, en er worden dagelijks medewerkers ingezet om de omgeving schoon te maken.

De Lutte

In De Lutte was het de negenjarige Sam Mollink die het initiatief nam om het dorp eens goed op te ruimen. Hij wist tientallen vrijwilligers op te trommelen. "Ik wil gewoon dat de Lutte schoon is", aldus Sam. "Het is leuk om dit samen met anderen te doen."
Ook op andere plekken werden stoepen geveegd, papiertjes geprikt en bermen schoongeharkt:
In totaal vonden in het land meer dan 2500 opruimacties plaats.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.