nieuws

Effectief Go Ahead Eagles boekt late overwinning bij FC Dordrecht

Go Ahead Eagles heeft de hoop op de vierde periodetitel levend gehouden. Aan de Krommendijk wist de ploeg - door een late treffer van Xandro Schenk - met 2-1 te winnen bij FC Dordrecht.
De Deventenaren hadden het meeste balbezit in de eerste helft, maar de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Stevens keerde na een kwartier een inzet van Mutzers en even later kopte Biek net naast. Tien minuten voor rust kwam Go Ahead bij de eerste de beste kans op voorsprong. Met een prachtige vrije trap zorgde Stans voor de 0-1. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar Stevens hield Mahmudov van scoren af en op slag van rust kwam Go Ahead goed weg na een scrimagge in het eigen zestienmetergebied. 
Na rust bleef FC Dordrecht druk houden op het doel van de bezoekers. Stevens bleek - zoals wel vaker dit seizoen - een grote sta-in-de-weg. De doelman keerde een afstandsschot van Kok en na een uur had hij een knappe redding in huis bij een schietkans van Mahmudov. Tien minuten voor tijd moest Stevens een antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Mahmudov, die daarmee zijn ploeg verdiend langszij bracht: 1-1. Toch ging de zege naar Go Ahead Eagles. Vlak voor tijd kopte aanvoerder Schenk - op aangeven van Ketting - zijn ploeg naar de overwinning: 1-2.

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-2

0-1 Stans (36)
1-1 Mahmudov (81)
1-2 Schenk (87)
Arbiter: Gerrets
Geel: Schenk
FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Bakker (Dos Santos/79), Kok, Calcan; Mahmudov en Groothusen (Boumediene/62).
Go Ahead Eagles: Stevens; Buwalda, Ketting, Schenk, Hettinga; Stans, Beltrame (Dzepar/72), Overgoor; Werkhoven (Nemane/63), Hendriks, Andrade (Langedijk/84).
Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.