nieuws

Na lange tijd stilte weer een dancefestival bij Wijthmenerplas Zwolle

DeWijthmenerplas bij Zwolle
DeWijthmenerplas bij Zwolle © Shireen Krus
Het is een tijdje stil geweest voor wat betreft dancefestivals bij de Wijthmenerplas in Zwolle, maar deze zomer wordt er toch weer eentje georganiseerd. Klachten van omwonenden, strengere eisen en rechtszaken maakten de locatie de afgelopen tijd een stuk minder aantrekkelijk voor organisatoren. Tot nu dus.
Op 30 juni wordt Veldtrip Festival gehouden. Drie podia met dance, techno en hardstyle. En maatregelen om de overlast te beperken, onder meer door overdekte area's. 

Geluidsoverlast

De afgelopen jaren gingen verschillende festivals niet door en vertrokken organisatoren naar andere locaties, in sommige gevallen zelfs buiten Zwolle. Klachten over voornamelijk geluidsoverlast, die in sommige gevallen tot rechtszaken leidden, dwongen de gemeente Zwolle uiteindelijk om strengere eisen te stellen.
Aan de rand van Zwolle, bij afvalverwerker ROVA, is een nieuwe locatie aangewezen door de gemeente. Toch heeft de organisatie van Veldtrip Festival er voor gekozen naar de Wijthmenerplas te gaan. "Een idee dat al lang op de plank ligt en nu dan eindelijk vorm heeft gekregen!"

Preventie

"Door middel van een uitgebreid geluidsplan hebben we alle gevaren én bezwaren van geluidsoverlast ingedekt. Wij weten wat de impact kan zijn van te hard geluid en zijn daarom niet alleen met de voorbereiding preventief bezig, maar ook tijdens het festival. Zo wordt bijvoorbeeld het gebruik van oordopjes tijdens het festival volop gestimuleerd!"
Waarom Veldtrip Festival, ondanks de restricties, een succes wordt? "Simpel: Zwolle zit hierop te wachten. Zowel de stad, als de bewoners in en buiten de stad. We hebben veel tijd gestoken in het concept, om succes te kunnen garanderen. Met een goed plan, de juiste uitvoering en kwalitatieve materialen weten wij zeker dat Veldtrip Festival voor iedereen een feest gaat worden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.