Wereldprimeur Kornuit: nieuwe krat bestaat voor 100% uit consumentenafval

Het nieuwe krat voor het pilsmerk Kornuit is volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Moederbedrijf Grolsch heeft hiermee een wereldprimeur.

Het Kornuit-krat is gemaakt van lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen. Deze worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Volgens Grolsch is het kunststof dat hieruit ontstaat 'ongekend sterk'.


Veel moeite
Harmen Spek, innovatiemanager van Plastic Soup Foundation, vindt het 'een mooi product'. "Er zijn heel veel verschillende soorten plastic, ik denk dat ze veel moeite hebben moeten doen om de juiste soorten te selecteren en er kratten van te maken", aldus Spek.

Volgens Jaap Sühre, Marketing Manager bij Kornuit, is er met de fabrikant gekeken naar hoe het krat zo duurzaam mogelijk kon worden gemaakt. “Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren".


Plastic afvalberg
Wanneer het gaat om het terugdringen van de plastic afvalberg, is het initiatief van Kornuit een 'druppel op een gloeiende plaat', vertelt Spek. "Kornuit is een relatief klein biermerk, met een kleine afzetmarkt. Het is ook niet realistisch om te denken dat we de totale verwerking van ons dagelijkse plastic op deze manier kunnen verminderen".

Meer over dit onderwerp:
Kornuit krat Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: