nieuws

Paasbulten voeren houtstop in vanwege grote toevoer: veiligheid omstanders staat voorop

Door de grote aanvoer van hout hebben meerdere organisaties van paasvuren een houtstop afgekondigd
Door de grote aanvoer van hout hebben meerdere organisaties van paasvuren een houtstop afgekondigd © GinoPress BV
Op meerdere plekken dreigen de paasbulten dusdanig groot te worden dat er met het oog op de veiligheid een houtstop is afgekondigd. Reden is de januari-storm. Daarbij sneuvelden nogal wat bomen, waardoor veel organisaties van paasvuren momenteel worden overstelpt met hout.
Kent een gemeente als Holten een traditie waarbij zo hoog mogelijke paasvuren worden gebouwd, in de Hof van Twente is er op drie plekken besloten om de ‘boakes’ niet nog groter te maken.
Het gaat om de paasvuren in Bentelo, Esbrook en Azelo.

Veiligheid omstanders

De paasbulten zouden dusdanig hoog worden dat de organisaties bang zijn dat de veiligheid van de omstanders in het geding raakt. In Bentelo speelt mee dat vanwege de groots opgezette paasparty er meerdere tenten op het terrein staan. In Azelo is tot een houtstop besloten vanwege de bouw van enkele woningen in de buurt van de paasbult.

Terrein gesloten

De organisatie van het paasvuur in de buurtschap Esbrook heeft vanwege het overweldigende aanbod van hout moeten besluiten het terrein te sluiten. “Je kunt je snoeihout gratis storten op het milieupark van de Hof van Twente”, zo meldt de organisatie. “Of probeer het eens bij een van de andere boakes in de buurt.”
Organisaties van paasvuren bepalen volgens een woordvoerster van de gemeente Hof van Twente of ze een houtstop willen invoeren. "Het hout kan dan gratis naar het milieupark worden gebracht. Een andere optie is dat particulieren die veel hout hebben zelf een stookvergunning aanvragen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.