Trainer Gertjan Verbeek ontslagen bij FC Twente

Gertjan Verbeek is alweer weg bij FC Twente. De trainer werd in oktober aangesteld om de club in de eredivisie te houden, maar zakte vorige week naar de laatste plek in de stand van de eredivisie. 

FC Twente ontslaat niet alleen Gertjan Verbeek maar gaat ook op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Jan van Halst is uit zijn functie gezet en is voortaan alleen nog maar commercieel directeur. Rene Takens, voorzitter Raad van Commissarissen: “We hebben de afgelopen dagen zeer intensieve gesprekken gevoerd met diverse (direct) betrokkenen over de situatie waarin we ons bevinden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we met de directie – maar ook met het stichtingsbestuur – tot de conclusie gekomen dat het nodig is deze stap nu te moeten zetten.”

Marino Pusic

Verbeek stond vanmiddag nog wel op het veld om de training te leiden, maar kreeg daarna te horen dat hij moet vertrekken. Assistent Marino Pusic neemt de taken tot het eind van het seizoen waar. Hij was ook al interim tijdens het duel tegen Excelsior, na het ontslag van Rene Hake. 

Algemeen directeur Erik Velderman van FC Twente: “Bij binnenkomst van Gertjan waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas is het anders uitgepakt. Dat is voor ons allemaal een teleurstelling."

Slechts één zege

Onder Verbeek wist Twente slechts één keer te winnen in achttien duels. Tien wedstrijden gingen verloren en zeven keer werd er gelijkgespeeld. Met nog zes duels te gaan staat Twente dus op de laatste plek en lijkt de nacompetitie het maximaal haalbare voor de Enschedese club.

Verbeek werd in oktober de opvolger van Hake, die werd ontslagen vanwege de tegenvallende prestaties. Hake wist drie van zijn negen duels te winnen, de overige zes gingen verloren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.