Jan van Halst niet langer technisch directeur FC Twente

Jan van Halst is niet langer de technisch directeur van FC Twente. Hij treedt terug en blijft alleen verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte. Marino Pusic maakt het seizoen als trainer af. Hij vervangt de ontslagen trainer Gertjan Verbeek. 

Erik Velderman is per direct de nieuwe algemeen directeur van FC Twente dat op zoek zal gaan naar een nieuwe technische directeur. "Voor alles telt nu het eerste elftal", luidt de kop van het persbericht dat de club maandagavond de deur uit deed. Het besluit om Gertjan Verbeek te ontslaan is genomen door het Stichtingsbestuur en de Raad van Commisarissen. 

Draagvlak broos

Vorige week zei Van Halst nog tegenover RTV Oost dat hij er niet aan dacht een stap terug te doen. Nu zegt hij: "Hoewel we altijd de hoop hebben gehad dat we het tij zouden kunnen keren is er dit weekend veel nieuwe informatie tot ons gekomen, ook via de Raad van Commissarissen. Dat maakte duidelijk dat het draagvlak te broos is geworden en dat kunnen wij helaas niet naast ons neerleggen."

Velderman

Erik Velderman reageert als volgt: “Bij binnenkomst van Gertjan waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas is het anders uitgepakt. Dat is voor ons allemaal een teleurstelling. De reden dat Gertjan ook de rol van technisch manager vervulde was zodat Jan zich meer kon gaan toeleggen op commercie. Dat traject gaan we nu versneld in door Jan volledig vrij te maken voor commercie en daarnaast gaat de club dan op zoek naar een nieuwe technisch directeur."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: