nieuws

Studenten UT Enschede hebben nog negen weken om hun elektrische motor af te krijgen

Eind mei wordt hun elektrische motor van aan het publiek gepresenteerd. Maar tot nu toe is behalve een stuk van het frame, vering en de behuizing van de motor nog maar weinig te zien. Toch geloven de studenten van de Universiteit Twente erin. Hun Electric Superbike is op tijd klaar voor deelname aan het MotoE-kampioenschap, een race voor elektrische motoren.
"Heel veel ligt nu bij onze partners, de mensen die ons helpen bij dit project", vertelt student Tim Veldhuis van het team Electric Superbike Twente. "Als het goed is zit de motor over negen weken in elkaar."

250 km per uur

Met 15 studenten werken ze aan de eerste elektrische motor uit Twente. De motor gaat van 0 naar 100 in minder dan drie seconden. Van 0 naar 200 gaat in slechts 6,7 seconden, zo hebben de studenten berekend. De topsnelheid zal rond de 250 kilometer per uur liggen. 
De eerste races vinden in de zomer plaats. Een coureur die op de Twentse motor gaat rijden hebben ze al gevonden. "Maar we houden het nog even geheim", zegt Veldhuis. "Het is iemand uit de hoogste amateurklasse, maar morgenmiddag maken we de naam bekend." Op 25 mei wordt de elektrische motor van de UT-studenten officieel gepresenteerd. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.