Raad van Commissarissen na ontslag Verbeek: "De chemie was er niet meer"

Tijdens een bijeenkomst met de pers is de leiding van FC Twente vanochtend ingegaan op het op non-actief zetten van trainer Gertjan Verbeek en het vertrek van Jan van Halst als technisch directeur.

De RvC werd van meerdere kanten benaderd. Niet alleen spelers, maar ook mensen uit de staf en andere betrokkenen trokken bij de RvC aan de bel. Voorzitter Rene Takens: "We hebben niet met honderden mensen gesproken. De conclusie was dat de chemie er niet meer was." Daarop is besloten Verbeek op non-actief te zetten.

Verbeek wordt doorbetaald

Het op non-actief zetten van Verbeek zorgt er wel voor dat Twente weer kosten gaat maken. De trainer wordt wel doorbetaald. Hij heeft nog een contract tot medio 2019.

Van Halst onzeker

Jan van Halst is nu alleen nog commercieel directeur bij de Enschedese club. Voor hoe lang durft hij echter niet te zeggen: "Geen dag is hetzelfde bij FC Twente." Over het aanstellen van Verbeek zegt hij het volgende: "Ik wil een koe niet in de kont kijken. Hij paste in het profiel. Iedereen was positief. De uitkomst was helaas slecht."

Pusic

Assistent Marino Pusic neemt voorlopig de taken van Verbeek over. Mogelijk staat hij ook komend seizoen voor de groep. "We gaan kijken hoe het loopt met hem", aldus directeur Erik Velderman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: