nieuws

'Twentse Doutzen' Danique uit Langeveen genomineerd voor FHM500: 'Ik blijf er nuchter onder'

Danique uit Langeveen mag volgens mannenmagazine FHM niet ontbreken in de top500 van mooiste babes
Danique uit Langeveen mag volgens mannenmagazine FHM niet ontbreken in de top500 van mooiste babes © Instagram/Danique Oude Booyink
In haar geboorteplaats Langeveen wordt ze ook wel ‘de Twentse Doutzen’ genoemd. Maar Danique Oude Booyink (21) blijft vooral nuchter. En dat ze door het mannenmagazine FHM is uitgeroepen tot een van de allermooiste babes van ons land? Ze wordt er niet echt anders van.
Ze zal er dan ook geen moment door gaan zweven. Sterker, dat is juist de reden waarom ze nog zo vaak en graag in Twente komt. “Het houdt je met beide benen op de grond. Een heel verschil met Amsterdam.”

Aangesproken op straat
Het leven hangt soms van toevalligheden aan elkaar. Danique was nooit iemand die een carrière als fotomodel ambieerde. Tot ze wandelend op straat in Zwolle werd aangesproken door iemand die het in haar wel zag zitten.

En later overkwam haar in Amsterdam nog eens. “Iemand die me benaderde en vroeg of ik modellenwerk wilde doen.”

Leuke bijverdienste

Intussen is ze talloze fotoshoots verder. “Onder meer voor kledingmerken. Nee, niet beroepshalve, maar het is een leuke bijverdienste naast mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik doe de studie media en cultuurwetenschap en richt me op nieuwe media.”
Het mannenmagazine FHM organiseert jaarlijks de FHM500: een overzicht van de allermooiste jonge meiden van ons land. Daarbij wordt Danique naar voren geschoven als iemand die in de lijst niet mag ontbreken.

“Geen idee hoe ze bij mij terecht zijn gekomen”, reageert ze. “Dit is niet iets waar je je voor moet opgeven ofzo. Vermoed dat ze me ergens hebben gezien of zo.”

Grap
Aanvankelijk dacht ze zelfs dat ze in het ootje werd genomen. “Ik werd vanuit FHM benaderd iets over mezelf te vertellen. Aanvankelijk dacht ik aan een grap, maar het bleek toch echt zo te zijn.”
Toch zegde Danique haar medewerking toe. “Ik hoefde alleen maar kort iets over mezelf te vertellen. Ik geloof dat de stem van het publiek doorslaggevend is. Nee, ik ga niet allerlei acties organiseren om mensen op mij te laten stemmen. Laat het gewoon over me heen komen en zie wel wat ervan komt.”

Hoofd koel

Ze zegt veel positieve reacties te hebben gekregen op haar nominatie voor de FHM500. “Maar het is eerlijk gezegd niet iets waar ik me mee bezighoud.”
Ze houdt het hoofd er koel onder. Dat is ook de reden waarom ze eens in de twee, drie weken terugkeert naar Langeveen. “Mijn familie woont er immers. Door de week zit ik in Amsterdam en dat is toch wel een heel verschil met Twente. Het is juist die nuchterheid waarom ik hier zo graag kom.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.