nieuws

Banenmarkt levert zo'n 25 potentiële nieuwe vrachtwagenchauffeurs op

De banenmarkt voor vrachtwagenchauffeurs, dinsdagavond in Zwolle, heeft waarschijnlijk zo’n 25 potentiële nieuwe chauffeurs opgeleverd. Er is in de logistieke sector ook in deze regio grote vraag naar nieuwe arbeidskrachten. 52 geïnteresseerden schreven zich in voor de banenmarkt.
Het Sectorinstituut Transport en Logistiek houdt verspreid over het land diverse bijeenkomsten, om transportbedrijven kennis te kunnen laten maken met mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de logistieke sector. Dinsdagavond werd zo’n avond georganiseerd in Zwolle. Zes grote transportbedrijven uit de regio probeerden ter plekke contacten te leggen.
“Het is zowel voor de werkgever als de werknemer een hele goeie kans om verder te komen”, zegt Peter Smit van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, kort gezegd STL. "De inschrijvers krijgen vanavond allemaal een persoonlijk gesprek met een intercedent. Daarna volgt later een rijtest in een vrachtwagen en als je die met goed gevolg doorstaat, dan ben je eigenlijk al snel klaar voor de derde fase, het opleidingstraject."

Baangarantie

Iedereen die zich aanmeld krijgt via een aantal gesprekken en tests een serieuze kans op een baan. Als na de screening blijkt dat je een geschikte kandidaat bent, dan wordt 85% van de opleidingskosten vergoed door het STL. Inmiddels is de vraag naar nieuwe chauffeurs zo groot dat er zelfs een baangarantie wordt gegeven voor de duur van een jaar, bij een arbeidscontract van 32 uur per week.

Opleiding

Het totale opleidingstraject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. “Als zich vanavond twintig man aanmeldt bij ons transportbedrijf, dan kunnen ze morgen aan het werk, bij wijze van..”, zegt Daniëlle van Tielbeke Transport uit Lemelerveld. Tielbeke heeft zo'n 225 transportvoertuigen op de weg, de zes bedrijven die hier vanavond op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs, rijden samen meer dan 1.000 wagens. 
Het STL heeft een speciale website geopend, voor als je op zoek bent naar een baan: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.