nieuws

FC Twente-trainer Verbeek over ontslag: ‘Nu tijd voor mensen die wél het goede met mij voor hebben'

Gertjan Verbeek reageert op zijn ontslag bij FC Twente: "Ik hoop dat de club erin blijft."
Gertjan Verbeek reageert op zijn ontslag bij FC Twente: "Ik hoop dat de club erin blijft." © Pro Shots
FC Twente-trainer Gertjan Verbeek reageert op zijn ontslag zoals alleen hij dat eigenlijk kan. Haast schouderophalend en op laconieke toon. Gepokt en gemazeld in de voetballerij zag hij het nakende ontslag immers mijlenver aankomen. Toch gaat het wel en wee van de club hem na aan het hart. “Ik hoop dat ze erin blijven, ik misgun Twente niets.”
Het is ‘the day after’ en Verbeek reageert bij RTV Oost op zijn vroegtijdige vertrek.

Hij is deze dag vooral druk met het opruimen van zijn spulletjes, zo laat hij telefonisch weten. Wat vervolgens rest is de financiële afwikkeling, maar daarin voorziet hij geen problemen. “Dat is allemaal contractueel vastgelegd.”

Ontslag als trend
Het ontslag kwam voor hem bepaald niet als de beruchte donderslag bij heldere hemel. Verbeek signaleert een trend in het hedendaagse voetbal. Hij somt een hele rij clubs op die hun oefenmeester op de keien hebben gezet.

“Welke trainer maakt tegenwoordig het seizoen eigenlijk nog af? Als de resultaten uitblijven, gaat de emotie de boventoon voeren. Ik nam een risico toen ik er bij Twente in stapte. Heb mijn best gedaan. Zo goed en zo kwaad als dat ging. Naar eer en geweten. Dat heeft niet tot betere resultaten geleid. Dan komen er bepaalde krachten los, die je niet meer tegenhoudt. Als je een lekke band hebt, kun je die proberen te plakken, maar het is blijkbaar veel gemakkelijker een nieuwe te kopen.”

Opvolger Pusic
Of zijn opvolger Pusic nu wel het zinkende schip vlot weet te trekken? “Tja, dat dachten ze bij Verbeek ook na het vertrek van Hake. Dat zal dus moeten blijken.”

Het vertrek bij FC Twente betekent zijn vijfde ontslag, waarvan vier zelfs op rij. Of dit schadelijk is voor zijn imago? Verbeek heeft weinig trek daar op in te gaan.

Karakter

Met name zijn karakter is bij FC Twente, maar ook bij voorgaande clubs veelbesproken. Volgens intimi zou hij milder zijn geworden nu hij een partner en dochtertje heeft. Maar ook dat zijn aspecten waar hij niet op in wil gaan.

“FC Twente slokte al mijn tijd op. Zeven dagen per week. Ik heb nu weer meer tijd voor mensen die wél het beste met mij voor hebben. Bij FC Twente was dat in de laatste weken wel anders. Niettemin hoop ik dat de club erin blijft. Hoezo zou ik dat niet hopen? Ik misgun Twente niets.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.