nieuws

Sanering van asbestwijk 't Gijmink in Goor leidt tot grote kaalslag

De laatste fase van de grote asbestsanering van 't Gijmink in Goor is ingegaan. Maar niet alle bewoners zijn daar blij mee. Ze zien zich plotseling geconfronteerd met een grote kaalslag.
De tuin van Gerrit de Haan was een grote lommerrijke tuin met fruitbomen en een grasveld waar hij met de kleinkinderen lekker kon voetballen. Maar nu is het een grote kale vlakte. Ook het bos tussen de tuin en het spoor is verdwenen. Het is een desolate aanblik.
Hoewel Gerrit blij is met de verwijdering van het asbest, is hij niet te spreken over de communicatie. "Dat had veel beter gekund. Dan hadden ze geweten dat er een buis onder de grond zat. Die is nu kapot gegraven".

Oude eiken

Hans Leloux is vooral boos over het voornemen om de honderd jaar oude eiken te kappen aan de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg. "Dat asbest zit onder de grond, daar gebeurt niks mee. Die bomen moeten niet weg".
Wethouder Harry Scholten begrijpt de emotie. "Daar hebben we rekening mee gehouden, mensen kunnen altijd bij ons terecht. Wat betreft de oude eiken, daar gaan we kijken welke we kunnen behouden".
De wethouder voegt toe dat ook het riool vervangen moet worden en dat de zaak erg complex maakt.

Eigen onderzoek

Het buurtcomité waar Hans Leloux ook lid van is gaat een eigen onderzoek doen naar de gevaren van asbest. "We hebben op 16 april een deskundige van de universiteit van Nijmegen gevraagd de gevaren van asbest in relatie met gezondheid toe te lichten."
Wethouder Scholten is niet op de hoogte. "Het verrast mij, maar ik ben benieuwd. De teneur is steeds vaker dat asbest minder gevaarlijk is dan verondersteld, maar hier in Goor spelen ook andere zaken mee".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.