Pusic opnieuw trainer FC Twente: "Ik geloof heilig dat deze groep het kan en gaat redden"

Marino Pusic stond vandaag opnieuw voor de selectie van FC Twente tijdens de training. Eerder dit seizoen was hij de interim-trainer na het ontslag van Rene Hake, nu is hij de man die Gertjan Verbeek opvolgt bij de hekkensluiter van de eredivisie.

De trainer is positief over de kansen van Twente: "Ik besef me terdege dat de uitdaging die voor ons ligt een fantastische en grote uitdaging is. Als ik er geen geloof in zou hebben gehad, had ik het ook niet gedaan. Ik geloof heilig dat deze groep het kan redden en gaat redden."

"Je kan voetballen"

"Ieder mens is anders en ik ben een optimistisch ingesteld persoon. Bij mij is het glas altijd half vol. Ik zie altijd mogelijkheden. We hebben nog kansen en zolang ik kansen zie gaan we er gewoon keihard voor. Ik heb vandaag ook tegen de jongens gezegd: er wordt iets van je gevraagd wat je kan. Je kan voetballen. En ik begrijp alle andere dingen eromheen volkomen, maar doe iets wat je kan en doe je stinkende best om dat naar boven te laten komen", vervolgt hij.

Boodschap hetzelfde

Hij ziet weinig verschil met de vorige keer dat hij als eindverantwoordelijke aan de slag moest: "Het is altijd anders, maar de kern van de boodschap is hetzelfde. Een collega moet vertrekken en dat je dan weer voor de groep moet gaan staan en zien de groep bij elkaar te houden en alle neuzen dezelfde richting op te krijgen. "

Emotie

Toch is hij minder emotioneel dan bij het vertrek van Hake: "Ik leer van al die ervaringen. Je bent altijd emotioneel, want dat gun je geen mens. Dat is nou eenmaal zo en dat is heel simpel. Dat is altijd treurig en bijzonder vervelend. Alleen je hebt zo ervaring opgedaan dit seizoen, dan denk ik: ok, dan gaan we weer en daar gaan we met z'n allen."

Deel dit artikel: