nieuws

De Grote Rekendag: Lemele pakt groots uit

Het is vandaag de Grote Rekendag. Basisschool Ichthus uit Lemele pakt groots uit. En dan niet in de schoolbanken met pen en papier, maar vooral in de praktijk.
"Op deze dag leren kinderen rekenen op een andere manier", vertelt directeur Jeannette Noordman. "Zowel binnen als buiten zijn er opdrachten voor de leerlingen. Door zelf te meten en bezig te zijn op een onderzoekende manier hopen we dat ze steeds beter worden in het rekenen."

Waarom is deze dag belangrijk?

Het landelijke rekenniveau ligt laag en daarom is deze dag belangrijk: "Deze dag brengt het rekenen onder de aandacht, toch moeten we niet vergeten dat we elke dag rekenles geven. We hopen dat we leerlingen met deze dag op een aantrekkelijke manier aan het werk zetten." 

Dozen vullen, meten en wegen

Rekenen is niet alleen delen en vermenigvuldigen: "De leerlingen hebben ook opdrachten om te wegen en te meten, ook ruimtelijk inzicht is een belangrijk onderdeel. We proberen dit ook te combineren. Zo hebben we een opdracht waarbij een doos gevuld moet worden met zoveel mogelijk dingen, maar deze mag in totaal maar één kilogram wegen."

Plezier

Kinderen rennen kris kras door de school, opzoek naar opdrachten. Alle klassen doen mee en de kinderen hebben het zichtbaar naar hun zin. "Ze zijn erg enthousiast en ze doen het ook erg goed. Ze gaan er vol voor." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.